Podcast #7: Arnold Mars

Hart voor Zaken #7. Met Arnold Mars (AFAS Software). “Wat is het toch mooi dat er clubjes zijn.”

Hart voor Zaken is een maandelijkse podcast voor en over ondernemers waarin een ondernemer vertelt over zijn hart voor zaken. Over zijn liefde voor zijn bedrijf, over zijn liefde voor (zijn) mensen en de wereld om hem heen. Ook heeft hij twee hartverwarmende tips om jouw bedrijf nog meer kloppend te maken. Om jouw collega’s nog meer verbonden met elkaar en de organisatie te maken. Presentatie: Cor Hospes van Starlingz.

Liefde. Op de site van AFAS kom je het woord tientallen keren tegen. Het is “een rare combinatie”, vindt CFO Arnold Mars. “Je hebt het over business, een wereld waarin je winst maakt, waarin je bezig bent met producten en klanten binnenhalen, en dan komt ineens dat zachte thema binnen, liefde.” Toch is het “atypische thema” liefde de kern waar het bij AFAS om draait, sterker, het vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. Liefde voor klanten, medewerkers en planeet.

Plezier

In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien. Liefde betekent ook dat je het beste met elkaar voorhebt. Niet omdat de ander geweldige dingen doet, maar juist ondanks het feit dat die soms steken laat vallen. Die positieve houding maakt leven en werken een stuk eenvoudiger, want we gaan uit van de goede bedoelingen’. Arnold: “Ik durf te beweren dat mensen hier boven hun kunnen presteren. Doordat ze plezier hebben en worden gewaardeerd.”

Clubhuis

Een gesprek over plezier in tijden van corona, de kracht van kaartjes en de verbindende waarde van een clubhuis. “Het clubhuis sluit aan bij wie we zijn. Als onze mensen en klanten binnen zijn, zeggen ze, ja, ik voel het, ik vind het mooi wat ik hier ervaar. Een bepaalde warmte en omgangsvorm. Ons clubhuis staat voor een gevoel, ons clubgevoel. Een mens heeft verbinding nodig.”

Productie: Online Video Producties

Muziek: Flowers for A Lonely Soul