Podcast #1: Mark Vletter

Hart voor Zaken #1. Met Mark Vletter (Voys). “Voor verbinding heb je geen kantoor nodig.”

Hart voor Zaken is een maandelijkse podcast over ondernemers voor ondernemers, waarin een ondernemer vertelt over zijn hart voor zaken. Over zijn liefde voor zijn bedrijf, over zijn liefde voor (zijn) mensen en de wereld om hem heen. Ook heeft hij twee hartverwarmende tips om jouw bedrijf nog meer kloppend te maken. Om jouw collega’s nog meer verbonden met elkaar en de organisatie te maken. Presentatie: Cor Hospes van Starlingz.

Mark Vletter is ‘chef leuk werk en founder’ van Voys. “Begonnen als telecomprovider, net zoals KPN maar dan leuker en beter.” Iedereen een gelijkwaardige stem. Dat is het verbindende verhaal van Voys. Dat zit niet alleen in de techniek die ze leveren, maar ook in de manier waarop “dat rare clubbie” met hun klanten en collega’s omgaat en wat ze in de wereld willen verwezenlijken. “Communiceer in alles inside out. Laat aan de buitenwereld zien wie je van binnen bent. Dan krijg je ook de mensen en klanten die daarbij passen.”

Managers kennen ze niet binnen Voys. Wel collega’s. “Een team in zijn totaliteit is veel beter in staat de taken op te pakken die traditioneel aan een manager worden toebedeeld. Samen kom je verder dan alleen”. Hybride werken, ja hoor, dat gaat bij Voys prima. Dankzij covid zijn ze bij Voys steeds beter geworden in ‘gedistribueerd en a-synchroom werken’. Mark stellig: “Om te verbinden en elkaar te begrijpen heb je geen kantoor nodig.” Toch bleef dat tijdens de pandemie open voor jongere collega’s. Die wonen kleiner en wil je liever niet laten vereenzamen. En zeker, dat samenzijn, dat verbinden, je kunt dat op allerlei manieren met toffe tooltjes meten. Maar je moet dat vooral blijven faciliteren.

Luister naar Mark Vletter. Luister naar zijn tips hoe jij het hart van je business ook beter kunt laten kloppen. Luister naar wat liefde betekent als het over business gaat.

Productie: Online Video Producties

Muziek: Flowers for A Lonely Soul