Podcast #8: Niels Mulder

Hart voor Zaken #8. Met Met Niels Mulder (NielZ Café Restaurant). “Ik gun iedereen een life changing event dat je confronteert met jezelf.”

Hart voor Zaken is een maandelijkse podcast voor en over ondernemers waarin een ondernemer vertelt over zijn hart voor zaken. Over zijn liefde voor zijn bedrijf, over zijn liefde voor (zijn) mensen en de wereld om hem heen. Ook heeft hij twee hartverwarmende tips om jouw bedrijf nog meer kloppend te maken. Om jouw collega’s nog meer verbonden met elkaar en de organisatie te maken. Presentatie: Cor Hospes van Starlingz.

“Als leidinggevende, als werkgever ben jij ervoor je mensen. Niet om ze af te rekenen of te controleren. Jij bent facilitair. Jij moet ze het gevoel geven dat ze altijd bij je kunnen aankloppen voor alles wat ze nodig hebben zodat zij kunnen shinen. Ik geef vertrouwen, ik geef handvaten. Om ervoor te zorgen dat iedereen nog lekkerder werkt.”

Niels Mulder is eigenaar van NielZ Café Restaurant. Een horecabastion in Almelo dat bestaat uit een aantal geschakelde panden aan het Marktplein. Hij heeft meer dan 100 medewerkers in dienst, waarvan 30 fulltimers. Binnen en buiten wachten 600 zitplaatsen. NielZ is elke dag open vanaf tien uur ’s ochtends.

Moeilijk personeel vinden? Hij heeft er geen last van. Een kwestie van liefde. Van oprecht zorgen voor je medewerkers en die echt verder willen helpen. Van het creëren van een cultuur waarin mensen zich veilig voelen om fouten te maken en elkaar ook durven aan te spreken. En hij helpt ze ook -als ze dat willen- naar een volgende baan. Omdat dat rust in de tent geeft. “In de horeca ligt de focus te vaak op de gasten. Begin bij je medewerkers. Dan komt die focus op die gast vanzelf.” Dat geldt voor elke werkgever: “Bezie je medewerkers niet als human resources die voor jou bepaalde taken uitvoeren en aan wie je aan het einde van de maand salaris overmaakt. Ga echt een relatie met ze bouwen. Bezie ze niet als medewerkers, maar als ambassadeurs.”

Productie: Online Video Producties

Muziek: Flowers for A Lonely Soul